Spaghetti met knoflook en olie

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 8 teentjes knoflook
  • ½ zakje verse peterselie á 30 g,
  • 1 dl olijfolie
  • 2 gedroogde chillipepertjes zakje á 10 g, Silvo,
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • In pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknijpen.
  • In (steel)pan olie verhitten.
  • Knoflookplakjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
  • Chilipepertjes toevoegen en ca. 3 minuten meefruiten.
  • Citroensap erdoor roeren.
  • Van vuur af iets laten afkoelen en peterselie erdoor scheppen.
  • Spaghetti afgieten.
  • Olie-knoflookmengsel door spaghetti scheppen.
  • Op smaak -brengen met zout en peper.
  • Spaghetti over vier borden verdelen.
  • (Eventueel nog wat olijfolie naar smaak erover sprenkelen).
  • Serveren met (versgeraspte) Parmezaanse kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch