Spaghetti met Rode Wijn Gehaktsaus

Spaghetti met Rode Wijn Gehaktsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden verse of diepvries Italiaanse kruiden
  • ½ vleesbouillontablet
  • 400 ml rode wijn
  • 400 g spaghetti
  • 1 pot geroosterde paprika's 465 g

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • Schep ze op een bord.
  • Bak in het achtergebleven bakvet het gehakt op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rul.
  • Voeg het uienmengsel, de Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe aan het gehakt.
  • Verkruimel het halve vleesbouillontablet erboven.
  • Schenk de rode wijn in de braadpan en laat de gehaktsaus 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
  • Roer de paprika door de gehaktsaus en laat het geheel even meeverwarmen.
  • Giet de spaghetti af, verdeel deze over vier diepe borden en schep de gehaktsaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een salade van tomaat en rucola.
Een goede Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese past uitstekend bij dit gerecht, en zal de smaken mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Rundvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken