Spaghetti met Rode Wijn Gehaktsaus
Ingrediënten
- 2 uien grof gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 1 eetlepel fijngesneden verse of diepvries Italiaanse kruiden
- ½ vleesbouillontablet
- 400 ml rode wijn
- 400 g spaghetti
- 1 pot geroosterde paprika's 465 g
Instructies
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Schep ze op een bord.
- Bak in het achtergebleven bakvet het gehakt op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rul.
- Voeg het uienmengsel, de Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe aan het gehakt.
- Verkruimel het halve vleesbouillontablet erboven.
- Schenk de rode wijn in de braadpan en laat de gehaktsaus 15 minuten zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de geroosterde paprika's uitlekken, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
- Roer de paprika door de gehaktsaus en laat het geheel even meeverwarmen.
- Giet de spaghetti af, verdeel deze over vier diepe borden en schep de gehaktsaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een salade van tomaat en rucola.
Een goede Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese past uitstekend bij dit gerecht, en zal de smaken mooi aanvullen.