Spaghetti met tonijn in balsamicoazijn

Spaghetti met tonijn in balsamicoazijn

Spaghetti met tonijn in balsamicoazijn

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g tonijnfilets verse
  • 2 eetlepel(s) Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 450 g penne
  • 2 eetlepel(s) Bertolli Aceto Balsamico di Modena
  • 4 takjes munt
  • 2 tl citroenschil

Instructies

  • Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze met de citroenschil en een eetlepel olijfolie even om in een schaaltje.
  • Wrijf de tonijn in met dit mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
  • Snijd de paprika's en de ui in reepjes.
  • Verhit wat extra olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta 'al dente' volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep het groentemengsel erdoorheen.
  • Bak nu de tonijn in een hete koekenpan, ongeveer 2 minuten per kant.
  • De tonijn moet van binnen rosé blijven.
  • Snijd de vis in plakken.
  • Verdeel de pasta over de borden en leg daar bovenop een paar plakken tonijn.
  • Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis