Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 g tonijnfilets verse
- 2 eetlepel(s) Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 450 g penne
- 2 eetlepel(s) Bertolli Aceto Balsamico di Modena
- 4 takjes munt
- 2 tl citroenschil
Instructies
- Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze met de citroenschil en een eetlepel olijfolie even om in een schaaltje.
- Wrijf de tonijn in met dit mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
- Snijd de paprika's en de ui in reepjes.
- Verhit wat extra olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta 'al dente' volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep het groentemengsel erdoorheen.
- Bak nu de tonijn in een hete koekenpan, ongeveer 2 minuten per kant.
- De tonijn moet van binnen rosé blijven.
- Snijd de vis in plakken.
- Verdeel de pasta over de borden en leg daar bovenop een paar plakken tonijn.
- Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.