Spaghetti met zeevruchten

Spaghetti met zeevruchten

Spaghetti met zeevruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram zeevruchten diepvries
  • 150 gram doperwten diepvries of blik
  • 2 el crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 10 cl witte wijn
  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 handje basilicum fijn gesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat de zeevruchten en eventueel de doperwten ontdooien in een zeef.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout.
  • Giet af en doe de spaghetti terug in de pan.
  • Roer er de olijfolie doorheen.
  • Dit voorkomt het plakken van de spaghetti.
  • Verwarm de boter in een koekenpan.
  • Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze tot de sjalotten glazig zijn.
  • Voeg de witte wijn en de crème fraîche toe.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de zeevruchten toe.
  • Laat 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti en de doperwten toe.
  • Verdeel over de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.
  • Garneer met de basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pasta / Vis / Zeevruchten