Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 500 gram zeevruchten diepvries
- 150 gram doperwten diepvries of blik
- 2 el crème fraîche
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 10 cl witte wijn
- 25 gram boter
- 2 el olijfolie
- 1 handje basilicum fijn gesneden
- zout
- peper
Instructies
- Laat de zeevruchten en eventueel de doperwten ontdooien in een zeef.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout.
- Giet af en doe de spaghetti terug in de pan.
- Roer er de olijfolie doorheen.
- Dit voorkomt het plakken van de spaghetti.
- Verwarm de boter in een koekenpan.
- Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze tot de sjalotten glazig zijn.
- Voeg de witte wijn en de crème fraîche toe.
- Laat dit 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de zeevruchten toe.
- Laat 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti en de doperwten toe.
- Verdeel over de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.
- Garneer met de basilicum.