Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack
Deze speculaas oliebollen combineren de rijke smaak van speculaaskruiden met de klassieke oliebol. Perfect voor koude winterdagen!
Equipment
- grote kom
- schone theedoek
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Instructies
- Meng de bloem, gist, zout, suiker en speculaaskruiden in een grote kom.
- Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
- Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
- Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een schepje vanille-ijs of een beetje slagroom.
Wijnadvies:
Combineer met een glaasje kruidige glühwein.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 8 g