Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack

en sfeervolle presentatie van speculaas-oliebollen, goudbruin gebakken en bestrooid met poedersuiker. De oliebollen bevatten zichtbare speculaaskruiden en kruimels. Ze zijn omgeven door speculaasjes, kaneelstokjes en kleurrijke Mexicaanse textielpatronen, met warme sfeerverlichting die de gezellige uitstraling versterkt. 🍩✨🌺

Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack

Deze speculaas oliebollen combineren de rijke smaak van speculaaskruiden met de klassieke oliebol. Perfect voor koude winterdagen!
Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 10 g gist gedroogd
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 300 ml melk lauw
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 g rozijnen
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Poedersuiker

Instructies

  • Meng de bloem, gist, zout, suiker en speculaaskruiden in een grote kom.
  • Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
  • Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
  • Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een schepje vanille-ijs of een beetje slagroom.
Wijnadvies:
Combineer met een glaasje kruidige glühwein.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Sinterklaas