Speculaas-Peer Muffins met Amandelmeel

Een rustieke foodfoto van speculaas-peren muffins met amandelmeel, goudbruin gebakken in papiertjes, geserveerd op een bord met poedersuiker, kaneelstokjes, peren en amandelen eromheen.

Speculaas-Peer Muffins met Amandelmeel

Deze speculaas-peer muffins zijn een heerlijke traktatie, perfect voor de feestdagen. Gemaakt met amandelmeel en vol van de bekende speculaaskruiden, zijn ze een perfecte snack of dessert voor bij de koffie of thee.
Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 0,75 per stuk (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 190 g amandelmeel
  • 2 el baking soda
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 3 el koek- en speculaaskruiden
  • 3 el olijfolie
  • 2 peren
  • 60 g rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Meng het amandelmeel, de koek- en speculaaskruiden en de baking soda in een kom.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Prak de bananen fijn en meng ze met de perenblokjes en de rozijnen.
  • Klop de eieren los met een vork en meng ze met de olijfolie.
  • Voeg het banaan-perenmengsel samen met de eieren toe aan het meel en roer voorzichtig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de muffins warm of koud. Ze zijn heerlijk als tussendoortje, nagerecht of bij de koffie of thee.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas