Speculaas-Peer Muffins met Amandelmeel
Deze speculaas-peer muffins zijn een heerlijke traktatie, perfect voor de feestdagen. Gemaakt met amandelmeel en vol van de bekende speculaaskruiden, zijn ze een perfecte snack of dessert voor bij de koffie of thee.
Ingrediënten
- 190 g amandelmeel
- 2 el baking soda
- 3 bananen
- 2 eieren
- 3 el koek- en speculaaskruiden
- 3 el olijfolie
- 2 peren
- 60 g rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
- Meng het amandelmeel, de koek- en speculaaskruiden en de baking soda in een kom.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Prak de bananen fijn en meng ze met de perenblokjes en de rozijnen.
- Klop de eieren los met een vork en meng ze met de olijfolie.
- Voeg het banaan-perenmengsel samen met de eieren toe aan het meel en roer voorzichtig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes.
- Bak de muffins in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de muffins warm of koud. Ze zijn heerlijk als tussendoortje, nagerecht of bij de koffie of thee.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g