Spek-Crouton Salade met Knoflook

Een frisse Franse boerensalade geserveerd op een rustieke houten tafel. De salade bestaat uit knapperige eikebladsla, goudbruine croutons en uitgebakken spekjes, gemengd met een lichte vinaigrette. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, een linnen servet en op de achtergrond een houten plank met een rustiek brood, verse sla en een schaaltje vinaigrette. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de frisse en knapperige texturen van de salade.

Spek-Crouton Salade met Knoflook

Een knapperige en smaakvolle Franse boerensalade met spekjes, croutons en een knoflookaccent.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Stevige slasoort bijv. eikebladsla of frisée
  • Vinaigrettesaus
  • Enkele eetlepels spekblokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 bruine boterhammen zonder korst
  • 1 teentje knoflook optioneel

Instructies

  • Verdeel de sla in blaadjes, was en droog ze goed.
  • Maak de sla aan met een vinaigrettesaus.
  • Bak de spekblokjes in boter goudbruin.
  • Snijd de boterhammen in blokjes.
  • Haal de spekblokjes uit de pan en bak de broodblokjes goudbruin in het achtergebleven vet.
  • (Optioneel) Wrijf het brood in met knoflook of pers knoflook in de pan bij het spek.
  • Schep de spekblokjes en croutons door de sla en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na bereiding voor de beste textuur.
  • Lekker met een stukje stokbrood.
Wijnadvies:
  • Beaujolais: Een lichte rode wijn die goed past bij de spekjes en vinaigrette.
  • Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch