Spek-Crouton Salade met Knoflook
Een knapperige en smaakvolle Franse boerensalade met spekjes, croutons en een knoflookaccent.
Equipment
Ingrediënten
- Stevige slasoort bijv. eikebladsla of frisée
- Vinaigrettesaus
- Enkele eetlepels spekblokjes
- 1 eetlepel boter
- 2 bruine boterhammen zonder korst
- 1 teentje knoflook optioneel
Instructies
- Verdeel de sla in blaadjes, was en droog ze goed.
- Maak de sla aan met een vinaigrettesaus.
- Bak de spekblokjes in boter goudbruin.
- Snijd de boterhammen in blokjes.
- Haal de spekblokjes uit de pan en bak de broodblokjes goudbruin in het achtergebleven vet.
- (Optioneel) Wrijf het brood in met knoflook of pers knoflook in de pan bij het spek.
- Schep de spekblokjes en croutons door de sla en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na bereiding voor de beste textuur.
- Lekker met een stukje stokbrood.
- Beaujolais: Een lichte rode wijn die goed past bij de spekjes en vinaigrette.
- Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g