Spinazie geitenkaasquiche met amandelen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g bladspinazie deelblokjes /diepvries
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 125 ml slagroom
  • 200 g geitenkaas Bettinne blanc
  • 100 g rookamandelen

Instructies

  • Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
  • Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
  • Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Vorm bekleden met bladerdeeg.
  • In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
  • Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
  • Met lepel vocht uit spinazie drukken.
  • Spinazie door eimengsel roeren.
  • Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
  • Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
  • Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
  • Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker erbij tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch