Spinazie met geitenkaas van Allerhande

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud witbrood,
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 150 g verse geitenkaas Bettine Blanc,
  • zout
  • peper

Instructies

Voorbereiden:

  • Korsten van brood snijden.
  • Brood in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In wok of koekenpan helft van olie verhitten en helft van knoflook ca. 1 minuut
  • bakken.
  • Broodblokjes toevoegen en in ca. 2 minuten bruin bakken.
  • Croûtons op keukenpapier laten uitlekken.
  • Spinazie schoonmaken, wassen en laten uitlekken.

Bereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Rest olie in wok verhitten en ui en rest knoflook hierin ca. 2 minuten fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en ca. 4 à 5 minuten roerbakken tot
  • blaadjes geslonken en gaar zijn.
  • Vrijkomend vocht afgieten.
  • Geitenkaas in blokjes snijden.
  • Spinazie met zout en peper (en eventueel scheutje olie) op smaak brengen. Geitenkaas en croûtons over spinazie verdelen.
  • Direct serveren.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde zwaardvissteak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas