Spinazietaart met Kwark en Tomaat

Spinazietaart met Kwark en Tomaat

Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g spinazie gewassen en geblancheerd
  • 1 ui fijngesneden
  • 250 g kwark naturel
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • 4 tomaten gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
  • Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
  • Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
  • Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
  • Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
 

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag