Spitskool-Gehaktschotel met Gruyère

Ovenschotel met spitskool, wortel, aardappel en gehakt, afgewerkt met gesmolten Gruyère, geserveerd in een rustieke schaal op een houten tafel.

Spitskool-Gehaktschotel met Gruyère

Een hartige en smaakvolle schotel met spitskool, gehakt en Gruyère, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g Gruyère geraspt
  • 750 g gehakt
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • 1 spitskool
  • 3 uien
  • 20 g boter
  • ¾ liter bouillon van tablet
  • 500 g aardappelen
  • 250 g wortelen

Instructies

  • Snipper de uien fijn.
  • Verhit de boter in een pan en bak het gehakt kruimig.
  • Voeg de ui toe en laat glazig worden.
  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes, voeg toe aan het gehakt.
  • Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten met deksel op de pan.
  • Schrap de worteltjes, was en snijd in plakjes.
  • Was de spitskool, snijd in vieren en verwijder de stronk.
  • Snijd de kool fijn.
  • Voeg kool en wortelen toe aan het gehakt en kook nog 10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep de koolschotel in een dekschaal en bestrooi met Gruyère.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden