Spookpannenkoekjes voor Halloween

Spookpannenkoekjes voor Halloween

Griezelig lekkere spookpannenkoekjes, perfect voor een Halloween brunch! Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met kwark en zelfrijzend bakmeel, en krijgen een extra spookachtige uitstraling met rozijnen als ogen en mond. Durf jij het aan?
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Spookvormpjes of een mes om spookjes uit te snijden

Ingrediënten

  • 125 g kwark
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el zonnebloemolie
  • Handjevol rozijnen voor de decoratie

Instructies

  • Klop een glad beslag van de kwark, ei, melk, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes.
  • Snijd de pannenkoekjes op een plank in spookvormen.
  • Leg de spookpannenkoekjes op borden en gebruik rozijnen om de spookjes ogen en een mond te geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Niet van toepassing. Serveer met een glas melk of appelsap voor de kinderen.

Voedingswaarden

Calories: 159 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 4 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Pannenkoeken
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Halloween