Sprankelende Scroppino met Citroensorbet
Geniet van deze klassieke Italiaanse Scroppino, een perfecte combinatie van citroensorbet, wodka en mousserende wijn. Fris, feestelijk en onweerstaanbaar!
Equipment
- schaaltje
- champagneglazen
Ingrediënten
- ½ citroen uitgeperst
- 2 eetlepels suiker
- 500 ml citroensorbetijs
- Wodka naar smaak
- 1 fles mousserende witte wijn bijv. Prosecco
Instructies
- Schenk het citroensap in een schaaltje en strooi de suiker op een schoteltje.
- Druk de randen van de champagneglazen eerst in het citroensap en vervolgens in de suiker.
- Laat het citroensorbetijs iets zachter worden.
- Schep het ijs in een grote kom en schenk er de wodka en mousserende wijn bij.
- Klop het geheel met een garde tot een schuimende, luchtige drank.
- Verdeel de cocktail over de champagneglazen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Scroppino in gekoelde champagneglazen voor een extra verfrissend effect. Garneer met een schijfje citroen of een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Gebruik een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of Cava. De lichte en fruitige tonen passen perfect bij de citroensorbet en wodka.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 23 g