Sprankelende Scroppino met Citroensorbet

Verfrissende citroensorbetcocktail geserveerd in champagneglazen, met een gesuikerde rand, citroenschilgarnering en omringd door citrusvruchten en een fles mousserende wijn.

Sprankelende Scroppino met Citroensorbet

Geniet van deze klassieke Italiaanse Scroppino, een perfecte combinatie van citroensorbet, wodka en mousserende wijn. Fris, feestelijk en onweerstaanbaar!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • schaaltje
  • champagneglazen

Ingrediënten

  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 ml citroensorbetijs
  • Wodka naar smaak
  • 1 fles mousserende witte wijn bijv. Prosecco

Instructies

  • Schenk het citroensap in een schaaltje en strooi de suiker op een schoteltje.
  • Druk de randen van de champagneglazen eerst in het citroensap en vervolgens in de suiker.
  • Laat het citroensorbetijs iets zachter worden.
  • Schep het ijs in een grote kom en schenk er de wodka en mousserende wijn bij.
  • Klop het geheel met een garde tot een schuimende, luchtige drank.
  • Verdeel de cocktail over de champagneglazen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Scroppino in gekoelde champagneglazen voor een extra verfrissend effect. Garneer met een schijfje citroen of een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Gebruik een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of Cava. De lichte en fruitige tonen passen perfect bij de citroensorbet en wodka.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm