Springrolls met Paddenstoelen

Springrolls met Paddenstoelen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 g shii-takes of kastanjechampignons
  • Stukje rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 1 theelepel olie
  • ½ eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 4 bladen ijsbergsla

Instructies

  • Maak de sjalot en paddenstoelen schoon.
  • Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
  • Hak het stukje peper klein.
  • Hak de koriander fijn.
  • Fruit de sjalot zacht in de olie.
  • Bak de paddenstoelen en de peper kort mee.
  • Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met koriander en een beetje sojasaus.
  • Laat het afkoelen.
  • Verdeel de vulling over de bladen ijsbergsla en rol ze op tot springrolls.
  • Steek ze vast met cocktailprikkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze lichte en smaakvolle springrolls met paddenstoelen als een heerlijk voorgerecht. De combinatie van de knapperige ijsbergsla en de hartige vulling zorgt voor een verrukkelijke culinaire ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst