Spruitjes met spekjes en walnootcrunch
Heerlijke spruitjes roergebakken met knapperige spekjes en stukjes walnoot. Een eenvoudig bijgerecht dat snel klaar is en veel smaak toevoegt aan je maaltijd.
Equipment
- kookpan
Ingrediƫnten
Instructies
- Spruitjes schoonmaken, wassen en 4 minuten koken in een bodempje water met zout.
- Spruitjes afgieten en afspoelen met koud water.
- Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
- Walnoten in stukjes hakken.
- Wok verhitten met olie en spekblokjes 1 minuut uitbakken.
- Spekjes met schuimspaan uit de wok scheppen.
- Spruitjes 2 minuten roerbakken in de wok.
- Knoflook en walnoten 30 seconden meebakken.
- Tijm en spekjes toevoegen en goed mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree of een stukje gebakken vis of vlees.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 9 g | Vet: 16 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g