Spruitjes met spekjes en walnootcrunch

Spruitjes met spekjes en walnootcrunch

Heerlijke spruitjes roergebakken met knapperige spekjes en stukjes walnoot. Een eenvoudig bijgerecht dat snel klaar is en veel smaak toevoegt aan je maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels magere spekblokjes
  • 30 g walnoten
  • 450 g spruitjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Spruitjes schoonmaken, wassen en 4 minuten koken in een bodempje water met zout.
  • Spruitjes afgieten en afspoelen met koud water.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Walnoten in stukjes hakken.
  • Wok verhitten met olie en spekblokjes 1 minuut uitbakken.
  • Spekjes met schuimspaan uit de wok scheppen.
  • Spruitjes 2 minuten roerbakken in de wok.
  • Knoflook en walnoten 30 seconden meebakken.
  • Tijm en spekjes toevoegen en goed mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree of een stukje gebakken vis of vlees.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 9 g | Vet: 16 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst