Spruitjesstamppot met Varkensreepjes

Een rustiek gepresenteerd bord spruitjesstamppot met malse varkensreepjes, gegarneerd met krokante gebakken uitjes en verse peterselie. Het gerecht staat op een houten tafel met een vintage vork en mes ernaast, omringd door extra spruitjes en een schaaltje mosterd voor extra smaak. De warme, sfeervolle belichting benadrukt de rijke kleuren van het gerecht.

Spruitjesstamppot met Varkensreepjes

Een heerlijke en hartverwarmende stamppot met spruitjes en malse varkensreepjes. Perfect voor een koude winteravond.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • Shoarma- of goulashkruiden zonder zout
  • Peper
  • Peterselie optioneel
  • Salie optioneel

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën.
  • Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  • Snijd het vlees in smalle repen.
  • Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  • Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
  • Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
  • Roer wat shoarma- of goulashkruiden door het vlees en warm dit even mee.
  • Schep het vleesmengsel op de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na bereiding.
  • Lekker met een beetje jus.
Wijnadvies:
  • Rode wijn (bijvoorbeeld Merlot): Een zachte rode wijn past goed bij de stamppot en het varkensvlees.
  • Rosé: Een stevige rosé is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter