Spruitjesstamppot met Varkensreepjes
Een heerlijke en hartverwarmende stamppot met spruitjes en malse varkensreepjes. Perfect voor een koude winteravond.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare bakboter
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
- Shoarma- of goulashkruiden zonder zout
- Peper
- Peterselie optioneel
- Salie optioneel
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Snijd het vlees in smalle repen.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
- Roer wat shoarma- of goulashkruiden door het vlees en warm dit even mee.
- Schep het vleesmengsel op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na bereiding.
- Lekker met een beetje jus.
- Rode wijn (bijvoorbeeld Merlot): Een zachte rode wijn past goed bij de stamppot en het varkensvlees.
- Rosé: Een stevige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g