Stamppot met groene kool en spek uit de Ardennen

Stamppot met groene kool en spek uit de Ardennen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gerookt spek
  • 1 groene kool
  • 50 gr reuzel
  • ½ liter bouillon
  • een beetje bloem
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de kool schoon, verwijder de buitenste harde bladeren en was de kool goed.
  • Doe de koolbladeren 2 minuten in kokend water met zout en giet het water af. Snijd de groente grof.
  • Laat de reuzel op laag vuur uitbakken en doe er dan de helft van de kool bij.
  • Voeg er wat zout aan toe, doe er het spek bij en daarna de rest van de kool.
  • Kruid met peper en nootmuskaat.
  • Giet er dan de bouillon bij.
  • Doe het deksel op de pan en sluit die met een deegrand hermetisch af.
  • Laat het gerecht op middelhoog vuur 3 uur stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het zeer heet met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België