Stamppot Spruitjes met Olijven
Een smakelijke stamppot met spruitjes, olijven en ansjovis, een verrassende combinatie van smaken.
Ingrediënten
- 2 ansjovisfilets blikje
- 1 eetlepel olie
- 1 kleine ui
- 100 ml melk
- 400 gram spruitjes
- 5 olijven zonder pit
- 600 gram aardappels
Instructies
- Schil de aardappelen en halveer ze.
- Maak de spruitjes schoon.
- Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
- Voeg de spruitjes toe en kook 10 minuten verder gaar.
- Pel en snijd de ui klein.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui glazig in de olie.
- Bak de ansjovisfilets mee en laat ze smelten in de olie.
- Halveer de olijven.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappelen en spruitjes af.
- Stamp grof en maak met hete melk een grove puree.
- Meng de ui en olijven door de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g