Stamppot Spruitjes met Olijven

Een smeuïge stamppot van aardappelen en spruitjes, gemengd met plakjes groene en zwarte olijven voor een hartige twist. De stamppot is gegarneerd met delicate ansjovisfilets en een vleugje zwarte peper. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra spruitjes, een schaaltje olijven en een blikje ansjovis. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de diepe smaken en rijke texturen van dit winterse gerecht.

Stamppot Spruitjes met Olijven

Een smakelijke stamppot met spruitjes, olijven en ansjovis, een verrassende combinatie van smaken.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 ansjovisfilets blikje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui
  • 100 ml melk
  • 400 gram spruitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 600 gram aardappels

Instructies

  • Schil de aardappelen en halveer ze.
  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
  • Voeg de spruitjes toe en kook 10 minuten verder gaar.
  • Pel en snijd de ui klein.
  • Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  • Fruit de ui glazig in de olie.
  • Bak de ansjovisfilets mee en laat ze smelten in de olie.
  • Halveer de olijven.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappelen en spruitjes af.
  • Stamp grof en maak met hete melk een grove puree.
  • Meng de ui en olijven door de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch