Stamppot van wortel en koolrabi met rookworst
Een winterse stamppot met een twist: wortel, koolrabi en een vegetarische rookworst, afgewerkt met knapperig gefrituurde uien voor een extra bite.
Equipment
- Grote kookpan
- Keukenmes
- pureestamper
Ingrediƫnten
Instructies
- Schil de aardappels, wortels en koolrabi en snijd in blokjes.
- Pel de uien en snijd in dunne ringen.
- Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Kook aardappels, wortel, koolrabi met zout in circa 20 minuten gaar.
- Stamp het geheel met melk fijn tot een stamppot.
- Roer de lente-uitjes erdoor.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Laat de stamppot al roerend goed doorwarmen.
- Frituur de uiringen in olie knapperig en goudbruin.
- Verwarm de rookworsten circa 8 minuten in heet water (niet koken).
- Laat de rookworsten uitlekken.
- Snijd de rookworsten in plakjes.
- Verdeel de stamppot over vier borden.
- Verdeel de worstplakjes en uiringen over de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met wat extra lente-ui voor kleur en frisheid. Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige Beaujolais.
Garneer eventueel met wat extra lente-ui voor kleur en frisheid. Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g