Steak du Boeuf met Gegratineerde Prei en Aardappelpuree
Equipment
Ingrediënten
- 1 zak aardappels ongeveer 1 kilo, iets kruimig
- 800 gram prei
- 6 zongedroogde tomaten
- 50 gram vloeibare margarine
- 4 steaks du boeuf
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 30 gram peterselie
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
- Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en stoof de prei en tomatenringen in 8 minuten beetgaar.
- Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks du boeuf volgens de gebruiksaanwijzing.
- Doe de gestoofde prei in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
- Snijd de peterselie fijn.
- Pers de knoflook uit boven het braadvet en bak deze 1 minuut mee.
- Haal het vlees uit de pan.
- Voeg 200 ml water en de fijngesneden peterselie toe aan het braadvet en breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de steak du boeuf met de gegratineerde prei en aardappelpuree.
- Schenk de jus over het vlees en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De stevige smaken van de steak vragen om een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Malbec uit Argentinië.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g