Steak du Boeuf met Gegratineerde Prei en Aardappelpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak aardappels ongeveer 1 kilo, iets kruimig
  • 800 gram prei
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 50 gram vloeibare margarine
  • 4 steaks du boeuf
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 30 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
  • Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en stoof de prei en tomatenringen in 8 minuten beetgaar.
  • Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks du boeuf volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Doe de gestoofde prei in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Pers de knoflook uit boven het braadvet en bak deze 1 minuut mee.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Voeg 200 ml water en de fijngesneden peterselie toe aan het braadvet en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de steak du boeuf met de gegratineerde prei en aardappelpuree.
  • Schenk de jus over het vlees en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De stevige smaken van de steak vragen om een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Malbec uit Argentinië.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij