Sticky Quinoabars met Dadel en Kokos

Een rustieke foodfoto van quinoabars met dadel en kokos, rechthoekig gesneden en opgestapeld op een bord, met zichtbare quinoa, dadelstukjes en geraspte kokos, geserveerd op een houten tafel met losse ingrediënten eromheen.

Sticky Quinoabars met Dadel en Kokos

Deze sticky quinoabars zijn de perfecte, gezonde en voedzame energierepen. Met de natuurlijke zoetheid van dadels en een heerlijke kokossmaak zijn ze ideaal als tussendoortje of voor het sporten.
Porties: 8 repen
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
kostprijs per persoon € 2,00 per reep (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 zachte dadels ontpit
  • 50 g geraspte kokos of kokosschaafsel
  • 25 g gepofte quinoa
  • 75 g quinoavlokken boekweitvlokken of havermoutvlokken
  • 50 g rozijnen of gedroogde bessen zoals gojibessen, cranberries of moerbeien
  • 50 g sesamzaad
  • 5 el vloeibare kokosolie
  • 3 el water
  • Versgemalen himalaya zout of zeezout
  • 50 g zonnebloempitten

Instructies

  • Doe de ontpitte dadels samen met de vloeibare kokosolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde dadelpuree.
  • Als je geen keukenmachine hebt, kun je de dadels ook fijn prakken met een vork.
  • Voeg de quinoavlokken, de rozijnen of gedroogde bessen, de geraspte kokos, zonnebloempitten, het sesamzaad, het water en een snufje zout toe aan het dadelmengsel.
  • Laat de machine draaien tot alles goed aan elkaar plakt.
  • Voeg eventueel wat extra water toe als het mengsel niet plakkerig genoeg is.
  • Voeg nu de gepofte quinoa toe en pulseer nog een paar keer zodat de gepofte quinoa heel blijft en een knapperige textuur geeft.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin.
  • Druk het met een spatel gelijkmatig aan over de hele vorm.
  • Zet de vorm minimaal een half uur in de koelkast om de repen hard te laten worden.
  • Til de reep met bakpapier en al uit de vorm en snijd in 8 gelijke repen.
  • Bewaar de quinoarepen in een afgesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Deze repen zijn perfect als tussendoortje, als snack voor of na het sporten, of als snel ontbijt met wat amandelmelk en vers fruit.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Snack / Superfood / Tussendoortje / Zuidvruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden