Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram stokvis in grote stukken
- 2 dl melk
- 30 gram boter
- 1 dl olijfolie
- 4 knoflookteentjes in plakjes
- 2 eetlepel(s) peterselie grof gehakte
- 2 eidooiers, geklopt
- zwarte peper versgemalen
- peterselie om te garneren
Instructies
- Week de stokvis 24 uur.
- Ververs het weekwater 4-5 keer en voeg aan het laatste weekbad 2 dl melk toe.
- Dep de vis droog en verwijder de graten.
- Laat de huid zitten.
- Verhit de boter en de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1-2 minuten.
- Bak de peterselie nog ca. 1 minuut mee.
- Haal de knoflook en peterselie uit de pan.
- Bak de vis op het vel ca. 30 minuten op een laag vuur in het achtergebleven bakvet.
- Beweeg de vis af en toe door de pan.
- Het vocht en de eiwitten uit de vis vermengen zich met de olie en de boter en binden tot een dunne saus.
Afwerking:
- Doe vlak voor het serveren de gebakken knoflook en peterselie terug in de pan en laat alles nog eens 2 minuten pruttelen.
- Bestrooi met zwarte peper en garneer met peterselie.