Stokvis ‘pil pil’

Stokvis 'pil pil'

Stokvis 'pil pil'

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram stokvis in grote stukken
  • 2 dl melk
  • 30 gram boter
  • 1 dl olijfolie
  • 4 knoflookteentjes in plakjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie grof gehakte
  • 2 eidooiers, geklopt
  • zwarte peper versgemalen
  • peterselie om te garneren

Instructies

  • Week de stokvis 24 uur.
  • Ververs het weekwater 4-5 keer en voeg aan het laatste weekbad 2 dl melk toe.
  • Dep de vis droog en verwijder de graten.
  • Laat de huid zitten.
  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1-2 minuten.
  • Bak de peterselie nog ca. 1 minuut mee.
  • Haal de knoflook en peterselie uit de pan.
  • Bak de vis op het vel ca. 30 minuten op een laag vuur in het achtergebleven bakvet.
  • Beweeg de vis af en toe door de pan.
  • Het vocht en de eiwitten uit de vis vermengen zich met de olie en de boter en binden tot een dunne saus.

Afwerking:

  • Doe vlak voor het serveren de gebakken knoflook en peterselie terug in de pan en laat alles nog eens 2 minuten pruttelen.
  • Bestrooi met zwarte peper en garneer met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Spanje