Stoofpeer met Stilton en Port
Gestoofde peertjes in portsaus met Blue Stilton en walnoten, een elegant en smaakvol dessert.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kaneelstokje
- 1 mespunt nootmuskaat
- 100 g basterdsuiker
- 150 g Blue Stilton
- 2 dl rode port
- 2 kruidnagels
- 4 roodkokende stoofpeertjes Saint Rémy
- 8 walnoten
- ½ citroen
Instructies
- Schil de peertjes, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen.
- Boen de citroen schoon en schil dun.
- Breng de port met 1 dl water aan de kook en los de suiker op.
- Voeg kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en citroenschil toe.
- Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze ± 10 minuten beetgaar.
- Verwijder citroenschil en kruidnagels.
- Laat de peertjes afkoelen.
- Snijd de Stilton in reepjes.
- Schik peerpartjes op bordjes, verdeel de Stilton ertussen, garneer met walnoten en schenk het stoofvocht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een andere zoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 40 g