Stoofpeer met Stilton en Port

Een rustieke houten tafel met een prachtig gepresenteerd dessert van gestoofde peren in portsaus, gegarneerd met Blue Stilton en walnoten. De diepe rode saus is elegant over de peren gedruppeld, en een klein glas portwijn staat ernaast voor een verfijnde uitstraling.

Stoofpeer met Stilton en Port

Gestoofde peertjes in portsaus met Blue Stilton en walnoten, een elegant en smaakvol dessert.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g basterdsuiker
  • 150 g Blue Stilton
  • 2 dl rode port
  • 2 kruidnagels
  • 4 roodkokende stoofpeertjes Saint Rémy
  • 8 walnoten
  • ½ citroen

Instructies

  • Schil de peertjes, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • Boen de citroen schoon en schil dun.
  • Breng de port met 1 dl water aan de kook en los de suiker op.
  • Voeg kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en citroenschil toe.
  • Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze ± 10 minuten beetgaar.
  • Verwijder citroenschil en kruidnagels.
  • Laat de peertjes afkoelen.
  • Snijd de Stilton in reepjes.
  • Schik peerpartjes op bordjes, verdeel de Stilton ertussen, garneer met walnoten en schenk het stoofvocht erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een andere zoete dessertwijn.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas / Noten
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst