Stoofpeertjes in karamel wijnsaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 100 g suiker
  • 1 ½ dl rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo roodkokende stoofpeertjes Saint Rémy,

Instructies

Voorbereiden:

  • Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ¼ Deel van sinaasappel dus schillen.
  • Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun
  • eraf snijden en in dunne reepjes snijden.
  • In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (= karamelliseren).
  • Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Vloeistof zachtjes aan de kook brengen.
  • Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten.
  • Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.

Bereiden:

  • Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in schaal zetten.
  • Kaneelstokje en sinaasappelschil uit stoofvocht nemen.
  • Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Saus over peertjes gieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij bijvoorbeeld varkensfricandeau.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit