Stoofschotel met Rode kool, Zuurkool en Peertjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 520 g gekookte rode kool met appel uit zak
  • 250 g gekookte wijnzuurkool met spek
  • 1 kg vastkokende aardappels in stukken
  • 2 runderrookworsten à 250 g
  • 400 g stoofpeertjes koelvak

Instructies

  • Verwarm in twee pannen elk 1 eetlepel boter.
  • Laat de rode kool in de ene pan en de zuurkool in de andere pan 25 minuten zachtjes stoven.
  • Kook ondertussen de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Leg de runderrookworsten in hun verpakking na 5 minuten bovenop de aardappels en laat ze meewarmen.
  • Verwarm de stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes op.
  • Giet de aardappels af en laat ze even staan om te drogen, schud ze een paar keer om.
  • Halveer de rookworsten.
  • Verdeel de rode kool en zuurkool over vier borden.
  • Schep de halve rookworsten, aardappels en stoofpeertjes ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze stoofschotel met mosterd en eventueel wat extra boterhammen voor een complete en vullende maaltijd.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij