Stracciatella IJskrullen met Aardbeien-Port Saus

Stracciatella IJskrullen met Aardbeien-Port Saus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ doos roomijs stracciatella
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels rode port
  • Slagroom optioneel voor garnering

Instructies

  • Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Houd 4 aardbeien apart voor garnering.
  • Pureer de resterende aardbeien samen met de poedersuiker en rode port in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op twee borden.
  • Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes of partjes.
  • Gebruik een ijsbolletjeslepel om dikke krullen van het roomijs te vormen.
  • Verdeel de ijskrullen over de twee borden.
  • Garneer het ijs met de plakjes aardbei en eventueel een toefje slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een late harvest Riesling past goed bij de fruitige en romige smaken van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch