Stracciatella IJskrullen met Aardbeien-Port Saus
Equipment
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- ½ doos roomijs stracciatella
- 250 g aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 eetlepels rode port
- Slagroom optioneel voor garnering
Instructies
- Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Houd 4 aardbeien apart voor garnering.
- Pureer de resterende aardbeien samen met de poedersuiker en rode port in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op twee borden.
- Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes of partjes.
- Gebruik een ijsbolletjeslepel om dikke krullen van het roomijs te vormen.
- Verdeel de ijskrullen over de twee borden.
- Garneer het ijs met de plakjes aardbei en eventueel een toefje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een late harvest Riesling past goed bij de fruitige en romige smaken van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g