Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 4 struisvogelbiefstukjes
- 8 plakjes serranoham
- 2 dl volle rode wijn
- ½ dl rode port
- 160 ml vleesfond
- 2 takjes tijm
- 4 vastkokende aardappels
- 75 g boter
- 300 g knolselderij panklaar
- 125 ml crème fraîche
- zout
- peper
- 15 g basilicum verse ()
Instructies
- Biefstukken halveren en elke helft in plakje ham wikkelen.
- In pan wijn, port en fond met tijm tot helft inkoken.
- Aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden en in pan met weinig water in ca. 15 minuten gaarkoken.
- In andere pan 25 g boter smelten, knolselderij met 2 eetlepels ingekookt fond afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaarstoven. 1/3 van knolselderij overdoen in kleine pan.
- Rest met aardappelblokjes en crème fraîche tot puree stampen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- 25 g boter verhitten en struisvogeltournedos in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
- Op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Ingekookt fond door bakvet roeren en laten doorkoken tot mooie jus.
- Tijm uit jus verwijderen.
- Rest van boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
- Basilicum in reepjes snijden en door knolselderijpuree mengen.
- Knolselderijpuree op vier warme borden scheppen.
- Struisvogeltournedos erop leggen.
- Blokjes knolselderij erover strooien.
- Jus erover schenken.