Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 struisvogelbiefstukjes
  • 8 plakjes serranoham
  • 2 dl volle rode wijn
  • ½ dl rode port
  • 160 ml vleesfond
  • 2 takjes tijm
  • 4 vastkokende aardappels
  • 75 g boter
  • 300 g knolselderij panklaar
  • 125 ml crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 15 g basilicum verse ()

Instructies

  • Biefstukken halveren en elke helft in plakje ham wikkelen.
  • In pan wijn, port en fond met tijm tot helft inkoken.
  • Aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden en in pan met weinig water in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • In andere pan 25 g boter smelten, knolselderij met 2 eetlepels ingekookt fond afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaarstoven. 1/3 van knolselderij overdoen in kleine pan.
  • Rest met aardappelblokjes en crème fraîche tot puree stampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • 25 g boter verhitten en struisvogeltournedos in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
  • Op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Ingekookt fond door bakvet roeren en laten doorkoken tot mooie jus.
  • Tijm uit jus verwijderen.
  • Rest van boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Basilicum in reepjes snijden en door knolselderijpuree mengen.
  • Knolselderijpuree op vier warme borden scheppen.
  • Struisvogeltournedos erop leggen.
  • Blokjes knolselderij erover strooien.
  • Jus erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten