Superhamburger met Frisse Salade
Equipment
Ingrediënten
- ½ bruinbrood
- 450 gram rundergehakt extra mager
- 3 eieren
- 4 eetlepels margarine
- 2 tomaten
- 1 krop ijsbergsla
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels tomatenketchup
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de korsten van het brood.
- Steek uit 12 sneetjes brood rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede met bijvoorbeeld een leeg conservenblik.
- Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine.
- Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en het broodkruim.
- Vorm van het gehakt 8 platte schijven van ongeveer 10 cm doorsnede.
- Kook de resterende eieren in 7 minuten hard.
- Verhit margarine in een koekenpan.
- Bak de hamburgers in 8 minuten bruin en gaar, halverwege keren.
- Rooster de broodrondjes.
- Snijd de tomaten in plakjes en maak de ijsbergsla schoon.
- Snijd deze in reepjes.
- Meng de mayonaise met azijn voor de dressing.
- Pel en snijd de hardgekookte eieren in plakjes.
- Meng het grootste deel van de ijsbergsla met de plakjes ei, de helft van de tomaten en de dressing.
- Leg 4 broodrondjes op borden.
- Leg hier een deel van de sla op.
- Leg een gehaktschijf erop, vervolgens een plakje tomaat en spuit er wat tomatenketchup op.
- Bedek met een ander broodrondje en herhaal het proces.
- Serveer de hamburgers met de overgebleven sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de hamburger met een frisse salade serveren.
Wijnadvies:
Deze stevige hamburger gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir uit de Bourgogne of een Beaujolais Villages.Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g