Superhamburger met Frisse Salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bruinbrood
  • 450 gram rundergehakt extra mager
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels margarine
  • 2 tomaten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de korsten van het brood.
  • Steek uit 12 sneetjes brood rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede met bijvoorbeeld een leeg conservenblik.
  • Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine.
  • Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en het broodkruim.
  • Vorm van het gehakt 8 platte schijven van ongeveer 10 cm doorsnede.
  • Kook de resterende eieren in 7 minuten hard.
  • Verhit margarine in een koekenpan.
  • Bak de hamburgers in 8 minuten bruin en gaar, halverwege keren.
  • Rooster de broodrondjes.
  • Snijd de tomaten in plakjes en maak de ijsbergsla schoon.
  • Snijd deze in reepjes.
  • Meng de mayonaise met azijn voor de dressing.
  • Pel en snijd de hardgekookte eieren in plakjes.
  • Meng het grootste deel van de ijsbergsla met de plakjes ei, de helft van de tomaten en de dressing.
  • Leg 4 broodrondjes op borden.
  • Leg hier een deel van de sla op.
  • Leg een gehaktschijf erop, vervolgens een plakje tomaat en spuit er wat tomatenketchup op.
  • Bedek met een ander broodrondje en herhaal het proces.
  • Serveer de hamburgers met de overgebleven sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de hamburger met een frisse salade serveren.

Wijnadvies:

Deze stevige hamburger gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir uit de Bourgogne of een Beaujolais Villages.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij