Surimi samosa's met chilisaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en
  • chilipeper
  • ½ bakje surimiflakes a 125 g, in stukjes
  • ½ vellen verse koriander a 15 g, fijngeknipt
  • citroensap
  • ½ pak fillobladerdeeg diepvries, a 225 g,
  • ontdooid
  • 3 dl arachideolie
  • 1 flesje chilisaus

Instructies

  • In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
  • In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
  • Eiermengsel al roerend
  • laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
  • Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap.
  • Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
  • Plakjes bestrijken met water.
  • Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
  • Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
  • In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
  • Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
  • Direct serveren.
  • Chilisaus erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis
Land van herkomst Oosters