Sushi met gerookte kip
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
- 125 g sushirijst
- 1½ eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- 2 nori-vellen geroosterd zeewier
- 100 g gerookte kipfiletreepjes
- 1 theelepel wasabipasta
- 1 bosuitje in dunne reepjes
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
- Rijst bereidingstijd volgens aanwijzing op
- verpakking. Azijn, suiker en zout erdoor roeren en
- rijst onafgedekt laten afkoelen. Twee stukken
- plasticfolie uitspreiden en op elk stuk velletje
- nori met korte kant naar voren leggen. Rijst
- erover verdelen, hierbij langs achterste rand ca.
- 4 cm vrijlaten. Streep van kipreepjes iets voor
- midden in breedte op rijst leggen, dun met
- wasabipasta bestrijken, uireepjes erop leggen.
- Sesamzaadjes over rijst strooien. Met behulp van
- folie nori met rijst en vulling strak oprollen,
- beginnen aan kant tegenover onbedekte rand. Van
- sushirollen aan elke kant met scherp mes uiteinden
- bijsnijden. Rollen elk in 8 plakjes snijden. Sushi
- op schaal serveren met sojasaus als dipsaus in
- schaaltje erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
35 bereidingstijd