Sushi met gerookte kip

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g sushirijst
  • eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 nori-vellen geroosterd zeewier
  • 100 g gerookte kipfiletreepjes
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 1 bosuitje in dunne reepjes
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Rijst bereidingstijd volgens aanwijzing op
  • verpakking. Azijn, suiker en zout erdoor roeren en
  • rijst onafgedekt laten afkoelen. Twee stukken
  • plasticfolie uitspreiden en op elk stuk velletje
  • nori met korte kant naar voren leggen. Rijst
  • erover verdelen, hierbij langs achterste rand ca.
  • 4 cm vrijlaten. Streep van kipreepjes iets voor
  • midden in breedte op rijst leggen, dun met
  • wasabipasta bestrijken, uireepjes erop leggen.
  • Sesamzaadjes over rijst strooien. Met behulp van
  • folie nori met rijst en vulling strak oprollen,
  • beginnen aan kant tegenover onbedekte rand. Van
  • sushirollen aan elke kant met scherp mes uiteinden
  • bijsnijden. Rollen elk in 8 plakjes snijden. Sushi
  • op schaal serveren met sojasaus als dipsaus in
  • schaaltje erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

35 bereidingstijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip / Rijst / Sushi
Land van herkomst Japan