Sweet chili kool met vis, knapperige pinda’s en witte rijst

Sweet chili kool met vis, knapperige pinda's en witte rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Snijd de visfilet in brede repen. Was en snijd de kool in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vis voorzichtig ca. 3 minuten.
  • Schep de vis even uit de wok.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en wok de kool 3 minuten.
  • Schep er 10 eetlepels woksaus door.
  • Wok nog 1 minuut.
  • Voeg de vis voorzichtig toe en warm goed door.
  • Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de sweet chili kool met vis erop en bestrooi met de pinda´s.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er voor een krokant accent Conimex Cassave Kroepoek bij.

Variatietip:

Vervang de vis door garnalen of vleesreepjes; deze hoeven niet eerst uit de wok gehaald te worden maar de kool kan er na 3 minuten wokken gewoon bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis
Land van herkomst Oosters