Sweet chilinoedels met gamba’s en koriander

Sweet chilinoedels met gamba’s en koriander

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg de gamba’s en ca. 5 eetlepels woksaus toe.
  • Voeg de noedels toe, schep alles met 2 spatels door elkaar en wok nog 1 minuut.
  • Schep de sweet chilinoedels met gamba’s in 2 grote kommen en bestrooi met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet voor een knappertje Conimex Kroepoek Naturel op tafel en geef er voor een extra pittig accent Sambal Brandal bij.

Variatietip:

Vervang de gamba’s door 200 g kipreepjes en wok ze 5 minuten. Gebruik in plaats van koriander bieslook gemengd met geraspte citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters