Tagliatelle met Bleekselderij en Pesto-Olijvensaus
Equipment
- Wok of koekenpan
- Schaaf (voor kaas)
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 eetlepels olie
- ½ pot olijven met piment 250 ml
- 75 g Grana Padano kaas stukje
- 250 g tagliatelle al pomodoro rode lintpasta
- 1 bakje verse groene pesto 100 g
- Grof gemalen zwarte peper
Instructies
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de bleekselderij gedurende 10 minuten.
- Halveer de olijven.
- Schaaf de kaas in grove krullen.
- Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gedurende 5 minuten, tot deze beetgaar is.
- Meng de pesto en olijven door de bleekselderij en verwarm nog 1 minuut mee.
- Giet de pasta af en verdeel deze over vier warme borden.
- Schep het bleekselderijmengsel over de pasta.
- Bestrooi met de kaaskrullen en zwarte peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 13 g | Vet: 23 g | Sugar: 2 g