Tagliatelle met Bleekselderij en Pesto-Olijvensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ pot olijven met piment 250 ml
  • 75 g Grana Padano kaas stukje
  • 250 g tagliatelle al pomodoro rode lintpasta
  • 1 bakje verse groene pesto 100 g
  • Grof gemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de bleekselderij gedurende 10 minuten.
  • Halveer de olijven.
  • Schaaf de kaas in grove krullen.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gedurende 5 minuten, tot deze beetgaar is.
  • Meng de pesto en olijven door de bleekselderij en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier warme borden.
  • Schep het bleekselderijmengsel over de pasta.
  • Bestrooi met de kaaskrullen en zwarte peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 13 g | Vet: 23 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch