Tagliatelle met doperwten en spek

Tagliatelle met doperwten en spek

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 100 g katenspek plakjes,
  • 4 takjes peterselie
  • 200 g tagliatelle
  • zout
  • 25 g boter of margarine,
  • 200 g doperwten diepvries,
  • 1 dl slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden. Katenspek in reepjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • In pan tagliatelle met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In hapjespan boter smelten.
  • Spek ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
  • Champignons toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Doperwten toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.
  • Tagliatelle afgieten.
  • Slagroom erdoor roeren en in ca. 2 minuten door en door warm laten worden.
  • Op, vier borden tagliatelle als nestje leggen.
  • Champignonmengsel in midden scheppen.
  • Peterselie en helft van Parmezaanse kaas erover strooien.
  • Rest apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees / Voorgerechten