Tagliatelle met doperwten en spek
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 bakje kastanjechampignons
- 100 g katenspek plakjes,
- 4 takjes peterselie
- 200 g tagliatelle
- zout
- 25 g boter of margarine,
- 200 g doperwten diepvries,
- 1 dl slagroom
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Voorbereiden:
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden. Katenspek in reepjes snijden.
- In kopje peterselie fijnknippen.
Bereiden:
- In pan tagliatelle met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In hapjespan boter smelten.
- Spek ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
- Champignons toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
- Doperwten toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.
- Tagliatelle afgieten.
- Slagroom erdoor roeren en in ca. 2 minuten door en door warm laten worden.
- Op, vier borden tagliatelle als nestje leggen.
- Champignonmengsel in midden scheppen.
- Peterselie en helft van Parmezaanse kaas erover strooien.
- Rest apart erbij geven.