Tagliatelle met garnalen

Aller Hande 1996
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 75 g tagliatelle lintmacaroni,
  • 2 tomaten 1 sjalotje,
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
  • peper
  • suiker
  • 150 g roze garnalen

Instructies

  • In pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In pan olie verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatenketchup, wijn, crème fraîche en 1 eetlepel kruiden toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  • 1/3 Deel van garnalen achterhouden, rest door saus scheppen en ca. 1 minuut zachtjes meewarmen.
  • Tomaatplakjes langs rand van bord leggen.
  • Rest van kruiden erover strooien.
  • Tagliatelle op midden van bord scheppen.
  • Saus op tagliatelle scheppen.
  • Achtergehouden garnalen erover verdelen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten