Tagliatelle met garnalen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- zout
- 75 g tagliatelle lintmacaroni,
- 2 tomaten 1 sjalotje,
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel droge witte wijn
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
- peper
- suiker
- 150 g roze garnalen
Instructies
- In pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- In pan olie verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Tomatenketchup, wijn, crème fraîche en 1 eetlepel kruiden toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
- 1/3 Deel van garnalen achterhouden, rest door saus scheppen en ca. 1 minuut zachtjes meewarmen.
- Tomaatplakjes langs rand van bord leggen.
- Rest van kruiden erover strooien.
- Tagliatelle op midden van bord scheppen.
- Saus op tagliatelle scheppen.
- Achtergehouden garnalen erover verdelen.
- Direct serveren.