Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

Tagliatelle met Mosselen in Citroengras-Roomsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 stengels citroengras grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 400 g groene tagliatelle
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden

Instructies

  • Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
  • Gooi mosselen die na een ferme tik niet sluiten of kapot zijn weg.
  • Breng in een ruime pan de mosselen samen met de witte wijn aan de kook.
  • Kook ze afgedekt gedurende 5-7 minuten, tot alle mosselen open zijn.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan.
  • Gooi mosselen die gesloten blijven weg.
  • Zeef het mosselvocht en bewaar het.
  • Verwijder drie kwart van de mosselen uit hun schelp.
  • In een pan met dikke bodem, kook het mosselvocht samen met de slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur in tot het tot de helft is ingekookt.
  • Haal het citroengras en de knoflook uit de saus.
  • Voeg de mosselen zonder schelp toe aan de saus en verwarm ze nog 1 minuut op zacht vuur.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
  • Giet de tagliatelle af, doe het in een grote schaal en meng de mosselsaus erdoor.
  • Leg de mosselen in de schelpen en bosui er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze tagliatelle met een glas gekoelde Chardonnay. De romige textuur van de wijn zal goed samengaan met de rijke smaak van de mosselen en de frisse toets van het citroengras.
 
 

Voedingswaarden

Calories: 790 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 50 g | Vet: 30 g | Zout: 4.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Australië