Tagliatelle met Spekjes, Courgette en Mozzarella

Tagliatelle met Spekjes, Courgette en Mozzarella

Tagliatelle met Spekjes, Courgette en Mozzarella

Deze tagliatelle met spekjes, courgette, en mozzarella is een heerlijk, snel en smaakvol gerecht, perfect voor een drukke avond.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g tagliatelle
  • Klein beetje room
  • 350 g spekblokjes
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 2 puntpaprika’s in kleine stukjes gesneden
  • 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
  • 200 g mozzarella in blokjes gesneden
  • Oregano naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Tijm naar smaak

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
  • Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg de ui, courgette en paprika toe aan het overgebleven vet van de spekjes in de pan en wok ze tot ze gaar zijn.
  • Doe de spekjes terug in de pan bij de groenten en voeg de oregano, peper en tijm toe.
  • Roer goed door en laat het geheel even goed warm worden.
  • Verdeel de gekookte tagliatelle over de borden en giet er een klein scheutje room overheen.
  • Schep het spekjes-groentemengsel over de tagliatelle en verdeel de blokjes mozzarella erover.
  • Serveer direct en geniet!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken