Tandoori murgh

Tandoori murgh

Tandoorikip uit de oven
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kip in delen of 4 gehalveerde kippenbouten

voor de marinade:

  • 3 cm gemberwortel geschilde
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 volle theelepels chilipoeder
  • 1 volle theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel garam masala kerriemengsel
  • ½ theelepel kurkuma geelwortelpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 dl volle yoghurt

Instructies

  • Pureer voor de marinade de gember, ui en knoflook in een keukenmachine en vermeng de puree met de rest van de ingrediënten.
  • Verwijder het vel van de kipdelen, kerf het kippevlees in en wrijf het goed met marinade in.
  • Laat de marinade minstens 6 uur intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
  • Verwijder de laatste 10 minuten het folie en bak de kip bruin (de kip af en toe keren).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met raita
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Ovenschotel
Land van herkomst India