Tapenade

olijvenpuree
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot zwarte olijven zonder pit, 160 g
  • 1 potje kappertjes 60 g
  • ½ blikje tonijn in olie / a 138 g
  • 1 blikje ansjovis in olie / 46 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper

Instructies

  • Olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in vieren snijden.
  • In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis en citroensap pureren. Olie in dun straaltje erbij schenken.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Serveren met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 1525 kCal - eiwit 51 g
vet 143 g - koolhydraten 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dressings / Hapjes / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken