Tartaar met Asperges en Romige Cognacsaus
Verwen jezelf met malse tartaar en knapperige asperges, geserveerd in een romige cognacsaus. Een perfect gerecht voor een chique diner.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediƫnten
- 4 tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
- 4 eetlepels boter
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 eetlepels cognac
- 1 beker zure room
- Versgemalen peper naar smaak
- Zeezout naar smaak
- 16 asperges
- Handvol geschaafde amandelen
Instructies
- Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten, ongeveer 3 minuten per kant.
- Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
- Giet het overtollige vet uit de pan en voeg een nieuwe eetlepel boter toe.
- Voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe en laat dit zachtjes garen.
- Voeg de cognac toe aan de pan en laat het even koken om de alcohol te laten verdampen.
- Voeg vervolgens de zure room toe, samen met zout en peper naar smaak.
- Roer goed door en voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
- Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
- Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.
- Serveer de tartaartjes op verwarmde borden, verdeel de romige cognacsaus over de tartaartjes, en serveer de asperges erbij.
- Bestrooi de asperges met geschaafde amandelen voor extra smaak en textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g