Tartaar met Asperges en Romige Cognacsaus

Tartaar met Asperges in een Romige Cognacsaus

Tartaar met Asperges en Romige Cognacsaus

Verwen jezelf met malse tartaar en knapperige asperges, geserveerd in een romige cognacsaus. Een perfect gerecht voor een chique diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 4 tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
  • 4 eetlepels boter
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 beker zure room
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak
  • 16 asperges
  • Handvol geschaafde amandelen

Instructies

  • Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten, ongeveer 3 minuten per kant.
  • Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
  • Giet het overtollige vet uit de pan en voeg een nieuwe eetlepel boter toe.
  • Voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe en laat dit zachtjes garen.
  • Voeg de cognac toe aan de pan en laat het even koken om de alcohol te laten verdampen.
  • Voeg vervolgens de zure room toe, samen met zout en peper naar smaak.
  • Roer goed door en voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
  • Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.
  • Serveer de tartaartjes op verwarmde borden, verdeel de romige cognacsaus over de tartaartjes, en serveer de asperges erbij.
  • Bestrooi de asperges met geschaafde amandelen voor extra smaak en textuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Internationaal