Tartaartje van paprika
Aller Hande 1996
Equipment
- 1 rond uitsteekvormpje Ø 8cm
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- zout
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 100 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
- 15 g basilicum verse
- 2 theelepels witte wijn azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- zwarte peper versgemalen
Instructies
Voorbereiden:
- Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden.
- Repen in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
- In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij ca. 1 'minuut koken.
- In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden.
- Reepjes in blokjes van 1/2 cm snijden.
- Geitenkaas in kleine blokjes snijden.
- 4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren.
- Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met peper.
Bereiden:
- Basilicum door de salade scheppen.
- Vormpje midden op plat bord zetten.
- 1/4 Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken.
- Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen.
- Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken.
- Naast taartjes theelepel olie scheppen.
- Olie garneren met blaadje basilicum.