Tartaartje van paprika

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • zout
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
  • 15 g basilicum verse
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

Voorbereiden:

  • Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden.
  • Repen in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij ca. 1 'minuut koken.
  • In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden.
  • Reepjes in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Geitenkaas in kleine blokjes snijden.
  • 4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren.
  • Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.

Bereiden:

  • Basilicum door de salade scheppen.
  • Vormpje midden op plat bord zetten.
  • 1/4 Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken.
  • Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen.
  • Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken.
  • Naast taartjes theelepel olie scheppen.
  • Olie garneren met blaadje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten