Tartaartjes met mosterd-pepersaus

Een sappig bruin gebakken tartaartje overgoten met romige mosterd-pepersaus, geserveerd met gekookte aardappeltjes en gestoomde groenten zoals wortels en sperziebonen, op een houten tafel met een glas rode wijn.

Tartaartjes met mosterd-pepersaus

Malse tartaartjes geserveerd met een romige mosterd-pepersaus. Dit snelle en smaakvolle gerecht is ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 30 g vloeibare bakboter bijv. Bak en Braad
  • 4 tartaartjes
  • 150 ml Room Culinair bijv. Campina
  • 1 bakje Boursin Cuisine Drie Pepers 80 g
  • 1 eetlepel grove mosterd

Instructies

  • Verhit de vloeibare bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de tartaartjes in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin en rosé.
  • Breng ondertussen de Room Culinair aan de kook in een kleine pan.
  • Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de room en laat de kaas al roerende smelten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de grove mosterd door de saus.
  • Serveer de tartaartjes op borden en lepel de mosterd-pepersaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte krieltjes en worteltjes voor een complete maaltijd. Voeg eventueel een frisse salade toe voor extra groenten.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Bauvoyre Médoc past uitstekend bij de kruidige tonen van de mosterd-pepersaus en de malse tartaartjes.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 22 g | Vet: 31 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij