Taugé courgetteschotel
Aller Hande 1996
Equipment
- stoompan of hoge pan met vergiet en deksel
Ingrediënten
- 1 kleine courgette ca. 200 g,
- ½ theelepel zout
- 125 g taugé
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel citroensap
Instructies
- Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
- Plakken in vieren snijden.
- Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
- Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
- Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
- Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
- Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
- Groenten overdoen in schaal.
- Sausje erdoor scheppen.
- Bestrooien met pijnboompitten.
- Direct serveren.