Tempura van Kipfilet en Shii-take met Sojadipsaus

Tempura van Kipfilet en Shii-take met Sojadipsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 theelepels tamarindepasta
  • 5 eetlepels Japanse sojasaus
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 200 g shii-takes
  • 1 pak tempuramix 150 g
  • 200 ml ijskoud water
  • 1 bakje diepvries stoomgroenten 300 g
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Meng kurkuma, 1 theelepel tamarindepasta en 1 eetlepel sojasaus door de kipfiletreepjes en laat 15 minuten marineren.
  • Verhit de frituurpan tot 175 °C.
  • Verwijder de steeltjes van de shii-takes.
  • Roer in een kom de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag.
  • Haal de kipfilet en shii-takes snel door het beslag, elk in aparte porties, en frituur ze goudbruin in 3 minuten.
  • Doe telkens de volgende portie vlak voor het frituren door het beslag.
  • Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.
  • Stoom ondertussen de groene groentemix in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer de resterende sojasaus door de resterende tamarindepasta.
  • Verdeel de gestoomde groenten over vier borden en leg de kip en shii-takes ernaast.
  • Serveer de sojadipsaus als dipsaus bij de tempura.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze tempura past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Japan