Tempura van Kipfilet en Shii-take met Sojadipsaus
Equipment
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma
- 3 theelepels tamarindepasta
- 5 eetlepels Japanse sojasaus
- 400 g kipfilet in reepjes
- 200 g shii-takes
- 1 pak tempuramix 150 g
- 200 ml ijskoud water
- 1 bakje diepvries stoomgroenten 300 g
- Olie om te frituren
Instructies
- Meng kurkuma, 1 theelepel tamarindepasta en 1 eetlepel sojasaus door de kipfiletreepjes en laat 15 minuten marineren.
- Verhit de frituurpan tot 175 °C.
- Verwijder de steeltjes van de shii-takes.
- Roer in een kom de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag.
- Haal de kipfilet en shii-takes snel door het beslag, elk in aparte porties, en frituur ze goudbruin in 3 minuten.
- Doe telkens de volgende portie vlak voor het frituren door het beslag.
- Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.
- Stoom ondertussen de groene groentemix in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer de resterende sojasaus door de resterende tamarindepasta.
- Verdeel de gestoomde groenten over vier borden en leg de kip en shii-takes ernaast.
- Serveer de sojadipsaus als dipsaus bij de tempura.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze tempura past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g