Teriyaki Gehaktballetjes van de BBQ

Deze heerlijke BBQ Teriyaki Gehaktballetjes zijn een smakelijke traktatie die je zeker zult waarderen. Ondanks de chique naam van het recept, is het eigenlijk heel eenvoudig te maken. Je zult zien dat dit een welkome afwisseling is van de traditionele speklapjes en braadworsten op de barbecue.
Porties: 15 balletjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Gehaktballetjes:

  • 600 gram rundergehakt
  • 125 gram panko Japans broodkruim
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Teriyakisaus:

  • 75 milliliter sojasaus
  • 75 milliliter water
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 knoflooktenen geplet
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel maïzena

Garnering:

  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • Verse bieslook fijngehakt

Instructies

  • Steek de barbecue aan en verwarm deze tot 180 graden Celsius.
  • Voor de teriyakisaus: Meng in een steelpan alle ingrediënten voor de saus, behalve de maïzena.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de knoflooktenen.
  • Meng de maïzena met een beetje water om een papje te vormen en voeg dit toe aan de teriyakisaus.
  • Kook in tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Haal van de hittebron.
  • Voor de gehaktballetjes: Meng in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar.
  • Vorm er 15 gelijke balletjes van.
  • Leg de gehaktballetjes op de barbecue, bij voorkeur op indirecte hitte, en sluit de deksel.
  • Laat de balletjes ongeveer 20 minuten garen.
  • Draai ze regelmatig om en bestrijk ze tijdens het bakken met de zelfgemaakte teriyakisaus, na 15 en 20 minuten.
  • Houd de deksel zoveel mogelijk gesloten om de warmte vast te houden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de BBQ Teriyaki Gehaktballetjes met geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte bieslook. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------