Teriyaki Spiesjes met Biefstuk en Zalm

Teriyaki Spiesjes met Biefstuk en Zalm

Teriyaki Spiesjes met Biefstuk en Zalm

Verhoog je smaakbeleving met deze smaakvolle teriyaki spiesjes van biefstuk en zalm. Malse blokjes vlees en vis gemarineerd in teriyaki en geserveerd met sesamzaadjes en shii-takes. Perfect voor een avondje met vrienden of een speciaal diner!
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • Grillpan of oven
  • Pan voor snelkookrijst

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 1 Schots zalmhaasje
  • 1 dl teriyaki marinade
  • ½ zakje stoneleeks 8 stuks
  • 1 bakje shii-takes 250 g
  • 150 g witte snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de biefstuk in 8 dobbelstenen en de zalm in 12 blokjes.
  • Meng elk met ½ dl teriyaki marinade in aparte kommen en laat minstens 15 minuten marineren, af en toe omscheppen.
  • Snijd het bovenste groen van de stoneleeks in ringetjes en de stengels in stukken van 5 cm.
  • Veeg de shii-takes schoon en snijd in plakjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rijg de biefstuk en stoneleeks aan satéstokjes.
  • Herhaal dit met de zalm.
  • Verwarm de Princess Table Chef of grillpan voor op 215 °C en bak de spiesjes aan beide kanten ca.
  • 2 minuten tot de biefstuk bruin en rosé van binnen is, en de zalm vrijwel gaar.
  • Bak ondertussen de shii-takes in een pan, regelmatig omscheppend, tot ze gaar zijn.
  • Meng het groene deel van de stoneleeks door de gekookte rijst.
  • Verdeel de shii-takes over twee borden, breng op smaak met sojasaus en peper.
  • Leg de teriyaki spiesjes op de shii-takes en bestrooi met sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de umami-smaak van de teriyaki spiesjes.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vis / Zalm
Land van herkomst Japan